In a hole in the ground, there lived a hobbit...

Μ' αυτά τα λόγια ξεκινάει το βιβλίο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, "Χόμπιτ". Και για καλή μου τύχη, υπήρχαν επακριβώς και στην ταινία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη συγκίνησή μου. Όταν περνάς 10 χρόνια ξέροντας πως το Χόμπιτ θα γίνει ταινία κι απλά δεν ξέρεις το πότε, όταν τελικά έρχεται η στιγμή να το δεις πιστεύεις πως είναι όνειρο. Νομίζω πως ήμουν από τους λίγους στην αίθουσα που ένιωθαν έτσι, και απ' τους ακόμα λιγότερους που έπιαναν επακριβώς το νόημα αυτών που παρακολουθούσαν.

Και να 'μαι, 10 χρόνια μετά την πρώτη φορά που είδα και διάβασα τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, να βλέπω μερικούς από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες να επιστρέφουν. Τρισδιάστατους! Η αλήθεια; Δεν πίστευα ότι θα είχε καλό 3D. Έχω δει πολλές ταινίες που απλά δεν θα υπήρχε καμία διαφορά αν έβγαιναν μόνο σε 2D. Τελικά όμως το Χόμπιτ με αποζημίωσε. Scenery and costume porn σε όλο του το μεγαλείο. Τα εφέ υπέροχα. Η μουσική το ίδιο. Το σενάριο; Τόσο κοντά στο βιβλίο που τι διαβάζεις, τι βλέπεις, ένα και το αυτό. Είχαν κρατήσει μέχρι και το τραγούδι των Νάνων για τα πιάτα και τα ποτήρια!

Επίσης πριν το δω πίστευα πως θα ξενέρωνα με την εισαγωγή του White Council, που δεν υπάρχει στο βιβλίο αλλά αναφέρεται στα παραρτήματα της Επιστροφής του Βασιλιά. Στην πραγματικότητα έδεσε τόσο καλά με την υπόλοιπη υπόθεση που μου φαινόταν περίεργο που ο Τόλκιν δεν το είχε συμπεριλάβει στο Χόμπιτ! Τα flashbacks με την πτώση του Έρεμπορ και την πολιορκία της Μόρια ήταν ΕΠΙΚΑ. Ήθελα να δω και ολόκληρο τον Σμάουγκ αλλά θα πρέπει να περιμένουμε έναν χρόνο γι' αυτό :( Απ' το κοντινό στο τέλος πάντως μάλλον θα είναι αρκετά ρεαλιστικός :Ρ

Βέβαια επειδή ήμουν με παρέα καμένη με GoT μας είχε πιάσει η μαλακία μας και πετάγαμε άκυρες φράσεις από κει όποτε μας δινόταν η ευκαιρία :Ρ Πχ, ο Γκάνταλφ δίνει το Κεντρί στον Μπίλμπο και του λέει: "Αν χρειαστεί, θυμήσου αυτό". Κι εμείς: "Stick them with the pointy end!" xD

Αν βρήκα ένα κακό, αυτό ήταν το ότι ήταν αρκετά σκοτεινή. Έβγαζα τα γυαλιά του 3D και η εικόνα ήταν πιο καθαρή και πιο φωτεινή. Αυτό όμως δεν θα με κάνει να του κόψω βαθμούς :Ρ

Ανυπομονώ να βγει σε καλή ποιότητα στα τορρεντάδικα για να το μάθω απέξω όπως και την τριλογία του Άρχοντα :Ρ Μέχρι τότε θα αρκεστώ στο soundtrack και στα gifάκια του tumblr. Επίσης ελπίζω και σε μια extended version στο μέλλον.

Συνολική βαθμολογία: 10/10
Αν συνεχίσει έτσι, θα εκτοπίσει τα Star Wars απ' τη λίστα με τις αγαπημένες μου ταινίες. (Nah, who am I kidding? Απλά θα τα κατεβάσει στο ranking :P) Άντε και του χρόνου!

Εdit μετά από 5 μέρες:
Διαβάζοντας κριτικές που λένε ότι ο Τζάκσον τραβάει πολύ κάποια πράγματα κι αυτό κόβει πόντους απ' την ταινία, να σας θυμίσω πως τουλάχιστον έχει κρατήσει τα πάντα απ' το βιβλίο, κι αυτό μόνο οι φανατικοί Τολκινικοί μπορούν να το εκτιμήσουν. Επίσης άντε διαβάστε το Χόμπιτ και τα λέμε μετά για το πόσο άχρηστη ήταν η σκηνή με τα πιάτα.

Far over the misty mountains cold,
To dungeons deep and caverns old,
We must away, ere break of day,
To find our long-forgotten gold.

The pines were roaring on the heights,
The winds were moaning in the night,
The fire was red, it flaming spread,
The trees like torches, blazed with light.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου