#SayItAintSo

Aaaaand... Captain America has been a HYDRA agent all along.


Ήθελα να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά πριν κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί έβλεπα το χάος στο ίντερνετ και  δεν ήθελα να παρασυρθώ. Προφανώς και απόρησα έως και θύμωσα με το γεγονός, αλλά είπα να κρατήσω την ψυχραιμία μου.

Ας συμφωνήσουμε καταρχήν πως το να κάνεις τον Steve Rogers πράκτορα της HYDRA πάει ενάντια σε ό,τι έχει πει και κάνει αυτός ο χαρακτήρας όλα αυτά τα χρόνια. Ένας ήρωας που δημιουργήθηκε από δύο Εβραίους συγγραφείς και με τον πέρασμα των χρόνων έχει έρθει αντιμέτωπος με supervillains/εκπροσώπους του (νεο)ναζισμού, του φασισμού, της βίαιης αναρχίας κλπ, απλά δεν βγάζει νόημα να είναι ο ίδιος μέλος μιας ναζιστικής οργάνωσης. Κι αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός πως είναι γιος μιας οικογένειας μεταναστών από την Ιρλανδία, η όλη εξέλιξη γίνεται ακόμα πιο προκλητική.

Η Marvel βέβαια προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας ότι πρόκειται για μια "ενδιαφέρουσα ανατροπή" και πως το σχεδίαζαν εδώ και πολύ καιρό. Και πάλι βέβαια χωρίς να δίνουν κάποιον ουσιαστικό λόγο.

Προφανώς και το κάνουν για να ιντριγκάρουν το κοινό, να εξάψουν την περιέργειά του, και να ανεβάσουν έτσι τις πωλήσεις τους. Θεωρητικά δεν θα είχα πρόβλημα γιατί αυτό κάνουν οι εταιρίες. Όμως έτσι διαγράφουν ολόκληρη την πορεία ενός από τους πιο αγαπημένους υπερήρωες στην ιστορία, μια πορεία που βασίστηκε πάνω στην εντελώς αντίθετη ιδεολογία από αυτή του φασισμού, κι ενός ήρωα που είναι άξιος να σηκώσει το Mjolnir και που κυριολεκτικά έχωσε μπουνιά στον Χίτλερ. *γκιφάκι Άντζελα Δημητρίου "δε σσσσέβεσσσαι"* Ακόμα χειρότερα, μας λένε ηλίθιους μέσα στα μούτρα μας.

Ηλίθιοι, λοιπόν, όσοι στηρίξαμε Κάπτεν στο Civil War, όσοι πιστέψαμε πως είναι το embodiment της ειλικρίνειας και του κουράγιου και ό,τι καλού υπάρχει στον κόσμο. Θέλω να πιστεύω πως ο Steve Rogers εξακολουθεί να είναι όλα αυτά τα πράγματα, παρά την τροπή της πλοκής. Επίσης θέλω να πιστεύω πως υπάρχει κάποιος λόγος, κάποιο κίνητρο για να παρουσιαστεί ως πράκτορας της HYDRA. Δεν θα ξέρουμε σίγουρα μέχρι να τελειώσει το arc και αυτό μάλλον θα πάρει αρκετούς μήνες.

Μέχρι τότε συνιστώ ψυχραιμία και υπομονή.

Σχόλια