American Gods - OMG!

Μόλις είδα το πρώτο επεισόδιο και νιώθω ότι αποζημιώθηκα για όλες τις τραγικές στιγμές που έχω αναγκαστεί να ζήσω με το Game of Thrones. :p

Τι να πρωτοπώ. Να πω ότι η εισαγωγική σκηνή με τον Mr. Ibis να καταγράφει την άφιξη των Βίκινγκς στην Αμερική ήταν επική και το cinematography άψογο? Θα το πω. (Το κομμένο χέρι με το σπαθί που πέρασε ΠΑΝΩ από τις γραμμές του widescreen και καρφώθηκε στο λαιμό ενός πολεμιστή ήταν αξεπέραστο. Και γελοίο. Και αξεπέραστο. Όπως και ο Βίκινγκ που στην κυριολεξία έγινε σουρωτήρι από τα βέλη.) Να πω ότι η σκηνή της Bilquis ήταν τόσο fucked up και awe-inspiring όσο είναι και στο βιβλίο? Θα το πω κι αυτό. Ότι το καστ είναι το ιδανικό, ότι ο Mr. Wednesday είναι γραμμένος για τον Ian McShane, ότι ο TechBoy παρουσιάστηκε ακριβώς όπως έπρεπε, ότι ο Mad Sweeney είναι τέρμα ερωτεύσιμος, ότι είχαν σεβαστεί το βιβλίο??? Όλα ισχύουν. Ελπίζω βέβαια να παραμείνουν έτσι και στη συνέχεια, ο πιλότος όμως έκανε 100% τη δουλειά του και βάλε.

Άλλες σκέψεις:

  • Ο Ricky Whittle είναι ο τέλειος Shadow -ήρεμος και cool μέχρι που θα τον τσαντίσεις, ενώ το ξύλο με τον Sweeney ήταν καθαρό fight porn. :ρ
  • Τα οράματα ήταν άψογα σκηνοθετημένα και με αρκετά καλά εφέ για τηλεοπτική σειρά. Σίγουρα καλύτερα από τα εφέ του Shannara ή του Merlin.
  • Για τη Laura δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν την είδαμε πολύ αλλά αισθάνομαι καλά πράγματα να έρχονται.
  • LOW-KEY FUCKIN' LYESMITH και δεν είμαι καλά, σχεδόν τσίριξα στην οθόνη όταν εμφανίστηκε. 
  • Η ατμόσφαιρα είναι το κάτι άλλο, το ίδιο και οι μουσικές επιλογές. Οι τίτλοι αρχής σκέτη ψυχεδέλεια.
(Νομίζω το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το thunderbird που γίνεται αεροπλάνο. :p)

Στο επόμενο επεισόδιο θα 'χει περισσότερη Laura, θα 'χει και Media ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΝ CZERNOBOG. Μπορεί και τις αδελφές Zorya, ελπίζω να τις δούμε σύντομα γιατί αγαπώ άπειρα.

Δείτε το.

Σχόλια